Ruben Stelma, oprichter

Oprichter en barista van RAVOTT is Ruben Stelma. 

U kunt Ruben kennen van het RTL4 programma Koffietijd. Door zijn werk op televisie groeide hij uit tot bekendste barista van Nederland. Wekelijks op vrijdagochtend presenteerde en bereidde hij live, in de keuken bij tv-kok Caspar Bürgi en presentatrices Pernille La Lau, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver verschillende koffie recepten, weetjes, trends, actualiteiten en dergelijke.  


"Live televisie was doodeng, maar een fantastische ervaring. Elke week kreeg ik allerlei berichtjes van televisieschermen met mijn hoofd erop, dat is heel apart"


Het begin 

Tijdens zijn middelbare schooltijd waarin vooral muziek een grote rol speelde besloot hij te willen studeren op het conservatorium te Rotterdam, richting lichte muziek. Na een half jaar werd hij door een 'oude' bekende in het vak 'Donar Teunissen' echter zo gefascineerd door het product koffie en de branche horeca  dat hij besloot zich hierop te gaan richten. Ook al vonden sommigen het een onverstandige keuze om niet te gaan studeren heeft hij eigenlijk nooit getwijfeld. Ruben ruilde zijn brommer in voor een oude koffiemachine en begon op zijn kamer avonden lang te oefenen. De jaren hierna werkte hij bij kleine en grote bedrijven. Van consument gericht tot internationaal en commercieel. De ervaring werd nog rijker toen hij tweemaal meedeed aan de Nederlands barista kampioenschappen. 

 

Tientallen koffierecepten, honderden trainingen en workshops in zowel de horeca als bij mensen thuis werden gegeven. Deze brede ervaring in de koffie stopt hij nu in zijn eigen zaak: Ravott.


"Het overbrengen van de kennis, passie en vaardigheden vind ik het mooiste aan dit vak"
KOFFIE-WORKSHOP - BARISTA INHUREN - BARISTA TRAINING - KOFFIE - KOFFIEBAR - KOFFIE OP LOCATIE - KOFFIETIJD

RAVOTT      -      Moerbeigaarde 2      -      3344 PJ      -   Hendrik -Ido-Ambacht  -   KvK: 64780015      -      0031(6) 49 798 391         -        info@ravott.nl