Ruben Stelma als barista bij RTL koffietijd

Ruben Stelma (eigenaar van RAVOTT) verzorgde elke week, 2 jaar lang de koffie in de studio van RTL koffietijd. Tientallen bekende Nederlanders en honderdduizenden kijkers verwende hij met zijn lekkere recepten, leuke weetjes en actuele koffie-trends.

Bekijk op deze pagina ook de vlog items van RAVOTT bij zanger Nick Schilder (Nick&Simon)


Volg nu een barista workshop van RAVOTT, gegeven door Ruben Stelma bij u thuis!

 

Recepten en fragmenten: 

'Franse cafe au lait'

Dit is een koffiedrank op basis van een 'gewone' koffie, gezet met een french press. Daar voeg je naar smaak warme melk aan toe, maar zonder melkschuim! Drink uit een grote porseleinen kom of mok. Wat helemaal lekker en Frans is: doop een lekkere croissant in de koffie!

Bekijk   hier  het televisiefragment van dit receptWitte chocolade en kaneel koffie

Dit is een gouden combinatie! Witte chocolade is fantastisch, maar de combinatie met kaneel en koffie maakt het fantastisch.

Hoe maak je het? Bekijk   hier  het televisiefragment van dit recept 


Cortado leche y leche

Spaans/portugees koffiedrankje met een lekker, romig ingrediënt.... 

Hoe maak je het? Bekijk   hier  het televisiefragment van dit recept 

 

Ijsthee voor Bridget Maasland

Thuis thee zetten.. af laten koelen.. en er dan achterkomen dat je thee bitter geworden is en niet lekker als verse ijsthee!! De tip: Maak je thee in koud water, laat het een paar uur staan (bijvoorbeeld 's nachts) en verwijder dan de thee. Doordat het langzaam en koud gezet wordt blijft de thee mooi van smaak en ontwikkeld geen bittere smaken. 

Hoe maak je het? Bekijk   hier het televisiefragment van dit recept 


Espresso smaak verrijken 

Espresso.. Simpele, korte shot en weer door? Nee! Maar er een receptje van door een stukje goede, pure chocolade vooraf te eten, de espresso te drinken en achteraf een geroosterde amandel te eten. Heerlijke beleving, en leuk als laatste gang van je diner.

Hoe maak je het? Bekijk   hier het televisiefragment van dit recept 
Affogato al amaretto

Een leuk dessert! Fris, zoet en toch pittig. Makkelijk en snel te maken, kijk snel naar het recept!

 

Hoe maak je het? Bekijk   hier het televisiefragment van dit recept Gezondere koffie met Quinty

Is koffie nu ongezond of niet? Antwoord: Als je niet teveel drinkt, geen suiker of veel volle melk gebruikt is er niets aan de hand. 3-4 kopjes zwarte koffie (liefst filter) per dag is goed! Wil je toch een lekkere latte of cappuccino drinken? Dan zijn er genoeg alternatieven om hem toch iets gezonder te maken.

Hoe maak je het? Bekijk   hier het televisiefragment van dit recept 

Berkensap americano

Wat is nou precies een americano? Het is een espresso die we aanlengen met heet water. Als variatie en passend bij de lente maken we hier een iets andere versie! 


Hoe maak je het? Bekijk   hier het televisiefragment van dit recept 
RAVOTT      -      Moerbeigaarde 2      -      3344 PJ      -   Hendrik -Ido-Ambacht  -   KvK: 64780015      -      0031(6) 49 798 391         -        info@ravott.nl